Wild

Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor soms hard werken. Daardoor is het vlees doorgaans mager, bevat het meer proteïnen en heeft het een meer aromatische smaak. Voor een goede smaak is met name de leeftijd van het wild van groot belang.

 

Ook wild buiten het seizoen

De meeste wild en gevogelte producten bevatten weinig calorieën, zijn rijk aan ijzer, eiwitten en zijn pure natuurproducten. Het vlees is meestal donkerder van kleur en dat komt doordat wild veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed raakt en dat heeft eveneens een positieve uitwerking op de smaak.

Traditioneel wordt de periode vanaf 15 oktober tot en met 31 december het “wildseizoen” genoemd, omdat in deze periode de jacht op de meeste bejaagbare Nederlandse wildsoorten is toegestaan.

Wij werken samen met onze lokale wildpoelier voor het lekkerste en verste stukje wild.

Zo word het wild na het uitsnijden meteen vers, diep ingevroren om kwaliteit en smaak te behouden. In het wild seizoen is er natuurlijk ook veel vers te verkrijgen.

Staat er iets niet tussen wat je graag zou willen hebben neem gerust contact met ons op, want de kans is heel groot dat we het toch voor je kunnen regelen!

Ook meer weten over onze andere producten?