Heyde Hoeve varkensvlees

Wij vinden het belangrijk om te weten waar ons vlees vandaan komt. Op de Heyde Hoeve worden de Duroc varkens met veel liefde en zorg grootgebracht. Deze kwaliteit van zorg proef je terug in de kwaliteit van het varkensvlees.

Dierenwelzijn en gezondheid

Dierenwelzijn en gezondheid

De Heyde hoeve duroc varkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en ‘speelgoed’. Dierenartsen en andere deskundigen helpen om de duroc varkens topfit en gezond te houden. Binnen de hele keten is het al lange tijd verboden om preventief antibiotica te gebruiken om ziekten te voorkomen. Nog een pluspunt is dat de varkens niet gecastreerd worden.

Varkenshouders

De varkenshouders hebben samen met Keten Duurzaam Varkensvlees eisen opgesteld op het gebied van dierwelzijn, natuur en milieu. Dat betekent dat de varkenshouders een duidelijke bijdrage moeten leveren aan de strijd tegen de klimaatverandering. Van boerderij tot slager; in de hele keten zijn afspraken gemaakt om energie te besparen en milieubelasting te voorkomen.

Ook meer weten over onze andere producten?