Rundvlees uit de wei

Lekker rundvlees, fijn van draad, botermals en vol van smaak.  Omdat deze vrouwelijke Belgische blauwe runderen buiten grazen in de wei en milieuvriendelijk voer op natuurlijke basis krijgen. Wij voegen daar als slager vakmanschap aan toe en zo proeft u topkwaliteit met een ongekende smaak.

De kenmerken van ons kwaliteits rundvlees zijn: uitzonderlijke smaak doordat ze grasgevoerd zijn. En door het intramusculair vet, is het vlees botermals en mooi rood van kleur. De koeien hebben een goed leven. Ze lopen gemiddeld 5 jaar door de weilanden in de prachtige omgeving van Landhorst of in de Ardennen. Daarna vindt de slacht en de verwerking geheel in Nederland plaats.

Black Angus

BLACK ANGUS RUNDVLEES UIT ZUID-AMERIKA

Ons Uruguayaans rundvlees komt van Angus runderen, een écht vleesras. Naast het afmesten worden de dieren de laatste 120 dagen op een uitgebalanceerd dieet gezet van plantaardige eiwitten. Tijdens deze 120 dagen worden de dieren zeer nauwkeurig in de gaten gehouden door voedingsspecialisten. Zij houden de groei en gezondheid van de dieren goed in de gaten en zorgen ervoor dat het de dieren aan niets ontbreekt.

WAT STAAT ER OP HET MENU VOOR DE BLACK ANGUS RUNDEREN?

De Black Angus runderen worden grootgebracht op uitgestrekte vlaktes, waar ze voornamelijk gras, maar ook allerlei planten, kruiden, granen en bloemen kunnen eten. Daarnaast eten de runderen ook sorghum, sorghum flakes, mais, mais flakes, sojabonen en vezels.

De kalveren krijgen een hogere hoeveelheid vezels en minder high energy granen. Naarmate ze ouder worden, wordt dit omgedraaid zodat de voeding de behoefte vervult en dat zorgt voor goed kwaliteit vlees. Als de gezonde runderen het optimale gewicht hebben bereikt worden ze na 27 maanden geslacht. Uruguayaans rundvlees staat bekend om zijn mooie marmering en volle smaak.

Ook meer weten over onze andere producten?